Curs de dans


Este inevitabil ca în momentele importante ale vietii sa nu te întâlnesti cu jocurile populare. Nu exista nunta, botez sau petrecere fara un brîu, o hora sau o ardeleana.
Din pacate în multe dintre satele noastre asistam la o alterare a folclorului, aproape disparitia lui si înlocuirea lui cu alte genuri, total diferite de ceea ce înseamna folclorul nostru traditional.

Acest lucru m-a determinat sa încep acest curs pentru a încerca sa aduc cât mai multe persoane la “izvoare”. Sunt bucuros ca multi tineri si nu numai au raspuns chemarii noastre si noi credem ca am reusit lucruri frumoase. Astfel ei reusesc ca la evenimentele la care participa sa joace ceea ce trebuie jucat, “nu doar doi la dreapta, doi la stânga”.
Materialul predat la curs, în prima parte, cuprinde jocuri traditionale din Banat, cântate la toate petrecerile: hora, brâul, ardeleana, de doiul si sorocul.

În continuare cei doritori vor descoperii întreaga bogatie a folclorului românesc, de la Rustemul din Oltenia la Cadâneasca din Dobrogea, de la Taraneasca din Moldova la Brîul din Muntenia, de la Polca din Bihor la Jiana din Fagaras si de la Purtata din Câmpia Transilvana la Învârtita din Maramures.

1. Detalii curs
Durata recomandata: minim 3 luni pentru jocurile din Banat
Frecventa: pentru ca esti ocupat - 1 sedinta unica pe saptamana cu durata de 1 ora si 20 minute
2. Cum ma imbrac?
Tinuta recomandata: lejera, comoda. Incaltaminte cu talpa flexibila, tip pantof sport sau pantof cu tocuri de mici dimensiuni.
3. Cat platesc?
Abonament: 60 lei/luna/pers
Plata la sedinta: 20 lei/pers (daca vii ocazional)
Sedinta de proba: 20lei/pers (se permite 1 singura data, sa vezi daca ti se potriveste)
4. Cum ma inscriu?
La grupele de incepatori inscrierea se face din 3 in 3 luni. Predarea este ciclica, astfel incat notiunile se reiau periodic pentru aprofundare. Te poti inscrie si fara partener/partenera.
Daca sunteti un grup mai mare de prieteni sau colegi, contactati-ne si formam pentru voi o grupa privata, cu o programa de predare adaptata dorintelor voastre.
5. Observatii
Recuperarea sedintelor: 1 sedinta pierduta se reporteaza in luna urmatoare, daca prelungesti abonamentul.