Servicii


Prieten drag pentru buna dispozitie, grupul folcloric "Banatfolk" a fost si este alaturi de voi, in momentele de viata pe care le aveti si va ajuta sa le treceti cu mai multa bucurie si buna dispozitie (nunti, botezuri, aniversari, majorate, banchete, etc).

Cu un repertoriu ce inglobeaza folclorul coregrafic din toate zonele tarii, tinerii dansatori profesionisti confera spectacolului o armonie si un bun gust ce arata bogatia si frumusetea traditiilor cu o valoare deosebita a tezaurului romanesc.

Dansatorii nostrii vor transforma petrecerea ta intr-un moment autentic romanesc iar invitatii tai vor vibra de energie si incantare.

Veti putea admira frumusetea costumelor, a melodiilor si a jocurilor traditionale in urmatoarele suite coregrafice:

1. Jocuri din Banat

"SES" - dans din câmpia Banatului, caracterizat printr-o desfasurare mai larga în spatiu, însotite de miscari line.
"SOROCURI" - dans barbatesc din câmpia Banatului care cuprinde batai de palme în cizme, sarituri si deplasari surprinzatoare în spatiu
"MUNTE" - dans din zona Banatului de munte, care prin ritmurile lui alerte, prin tumultul creat de învârtirile continui ale fetelor pe sub bratele baietilor, prin vigoarea miscarilor specific barbatesti, reda temperamentul aprins al locuitorilor de la munte.
"VALEA TIMISULUI" - dans de pe Valea Timisului, regiune situata în zona de munte a Banatului, caracterizata prin ritmul alert al piruetelor precum si prin vigoarea miscarilor specifice baietilor.
"IEDERA" - dans din centrul Banatului, remarcabil prin momentele executate de un baiat cu doua fete
"ARDELENE" - dans din Valea Almajului, regiune situata situata în sudul Banatului
"VALEA BISTREI" - dans de pe Valea Bistrei, regiune situata în zona de munte a Banatului, caracterizat printr-o eleganta aparte, desfasurat într-un ritm alert, cerând dansatorilor o maiestrie deosebita.
"BRÂURI" - dans barbatesc din zona de munte a Banatului, dansuri de pastori care s-au pastrat pâna în zilele noastre, cele mai reprezentative constituind suita careia îi da viata scenica grupul nostru.

2. Jocuri din Oltenia

"OLTENIA" - dans cules din câmpia Dunarii, cu valente spectaculare deosebite. Ritmurile alerte, miscarile executate în mare viteza, pasi sincopati, strigaturile de comanda, vibratia permanenta la unison a întregului grup, creaza un spectacol dinamic plin de vigoare.

3. Jocuri din Muntenia

"MUNTENIA" - jocuri populare din nordul Munteniei caracterizate prin ritmuri variate, cand lent cand foarte repede, strigaturi la comanda
"CALUS" - un dans foarte faimos în România. Dans din Muntenia executat numai de baieti, calusul se deruleaza extrem de spectaculos, cu lovituri ale calcâielor, batai apasate în pamânt, sarituri în aer, strigaturi.

4. Jocuri din Moldova

"MOLDOVA" - dans din zona de nord-est a tarii. De la început pâna la sfârsit dansul este colorat de strigaturile variate tematic: de îndemn la joc, satirice si lirice.

5. Jocuri din Ardeal

"NASAUD" - dans din podisul Transilvaniei, un continuu dialog între jocul calm si gratios al fetelor si elanul deslantuit al baietilor care-si etaleaza maiestria.
"OAS" - dans provenind din nordul tarii, dintr-o zona folclorica unde ritmurile arhaice pastrate intacte pâna în prezent evoca mândria si curajul locuitorilor.
"BIHOR" - acest dans este jucat în câmpia de vest si în vaile sapate între dealuri de cele trei Crisuri. Oamenii sunt exuberanti, iar tumultul pasilor batuti marunt în ritm sincopat se însoteste cu strigatele si vorbele satirice foarte gustate de comunitatea satului.
"CRIHALMA" - dans de fete din zona Fagaras (centrul tarii), caracterizat prin eleganta scenica a tinerelor fete.
"FECIORESC" - dansuri de barbati din toate subzonele Transilvaniei, caracterizat prin momente dinamice, o mare bogatie de ritmuri, sincope si contratimpuri, creeaza un spectacol dinamic si plin de vigoare

6. Jocuri tiganesti

 "TIGANESC"